понеделник, 21 юни 2010 г.

Мадам Мейланд



Розите се берат на зазоряване. Росата по тях държи листенцата свежи, а цвета е не докрай разтворен. Разцъфналите рози пилеят аромата си по обед, когато идват пчелите да правят любов с тях.
Тъй като розата е дошла дотук чак от Индия и Египет, е добре да говориш езика й. Ако не я разбираш добре, може да те накара да кървиш, което всъщност никак не й е приятно. Поздрави я с музиката на светлината, която звучи приблизително като Гаятри мантра. Не е трудна, а е много красива.
Що се отнася до Кралицата на розите, името й е Мадам Мейланд. Тя е символ на мира и надеждата, тъй като е представена на света в деня на края на Втората световна война. На учредителната сесия на ООН в Сан Франциско всички делегати получават по една такава роза, с пожелание да им помогне в усилията да изградят вечен мир на земята. Другото й име е Gloria Dei (Слава на Бога), а в Италия я наричат Gioia (Радост).
Мадам Мейланд понякога идва в сънищата ти. Ухае като заострен цилиндър, висок колкото автомобил. Ако я срещнеш си откъсни, защото тя не вехне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар