сряда, 28 април 2010 г.

Завещание II



На Ники завещавам засекретена рецептата за лазанята ми. Ето я : 010100101010011111110
На Моника завещавам 28 шала плетени на една и две куки. Три бели, 12 шарени, 1 син, 1 зелен, 2 жълти и 9 розови, за да ги подари на приятелки. И още ежемесечни уикенди при баба и дядо с градински краставици, пейка люлка на двора под ябълката и шест котки, които да храни. Телефонът на зъболекаря ми оставям гравиран в кристалче, което да си носи на врата като бижу. Щото е по-секси.
На Сърмена завещавам "На път за вкъщи" и снимка, в която съм се ухилила плюс рингтон със смях, произведен, докато гледам репортажа на ProBG за бабата с умрелия гълъб.
На Димитър Ганчев оставям упътване как да стане златна рибка и пакетче храна за рибки. Препоръчвам му най-напред да си намери кой ще го храни, щото после става сложно.
На Радослав завещавам уникалната си шапка, която той най-вероятно ще разшири с голямата си глава. Лошото е, че дори и с нея няма да се научи да играе билярд като истински мъж, докато кара женска кола.
На Павел ... само много поздрави му завещавам.
Бранимир Николов наследява авторските ми отчисления от БСП, с които да направи обещаната от него революция. (човекът е манияк с мисия, пазете се)
На Теодор, който пожела силиконовите ми импланти, завещавам пломба от долен, ляв, шести, поради липса на друго.
На Нели оставям Пулицъра си, да го трие от прах. И наградата от Бг Радио, понеже никой не я пожела, пък ми е първата. Сантименти...
Петя Поповянска се пада собственичка на 32 кг думи на твърди носители. Извинявам й се предварително за сортираните по цветове чувства, дано не се налага да излиза в отпуска, за да ги оправя.
Йоана Мирчева получава русата ми коса (един кичур за генното да даде на Таня), за да си направи перука за Хелоин или да си напълни възглавница - тя си знае. Авторските ми права върху поезията и текстовете си не мога да й завещая, защото те принадлежат на Вселената и не са мои всъщност. Аз взимам тези огромни суми съвсем нечестно. Искам обаче да знае, че е много специална за мен. Тя е първата ми приятелка, която едновременно закри телевизия ММ и й даде най-доброто заглавие в новинарска емисия, като кръсти репортажа за изложбата на инструментите на най-великите китаристи в историята на рока с незабравимото заглавие "kitari".
На Елена Кирова оставям 5 буркана туршия с карфиол и моркови, 2 л. домашна ракия и 24 яйца от щастливи кокошки. Завещавам й също 10 здрави махмурлука от женски вечери, които трябва да осъществим преди да се спомина, така че да се връща от Германия, защото така само си губим времето.
На Катя Василева завещавам червено конче, което да си върже, за да е здрава винаги.
На Луцифер връщам чорапите. Прала съм ги.
На Финдли завещавам карта с маршрута, по който да пренесем 42 броя звезди. Предварително се извинявам, ако посоките не отговарят на тези на компаса му, но съм я рисувала в период, в който полюсите на мозъчните ми полукълба се сменяха. Да не ми се сърди, че "ляво" е "другото дясно".

2 коментара:

  1. Ще има ли трета част? Да знам дали да се надявам, не за друго ....

    ОтговорИзтриване
  2. I az se chakam v sledvashtoto zaveshtanie Geri :)
    V moeto ti zaveshtavam istoriite mi, ot koito ti da napishesh roman :)

    ОтговорИзтриване