събота, 1 май 2010 г.

Рут!!!


снимка: Димитър Варийски

Снощи Рут спука по шевовете Sofia Live Club. Хората бяха усмихнати и нетърпеливи да чуят още нещо, освен "Близо" и получиха точно това, за което бяха дошли. Музика от душата.
Разбира се, попаднах на една сърдита двойка, която ми забрани да си оставя чашата на голямата им празна маса и заповяда на компанията ми да мръдне, че им пречи да виждат сцената... Зачудихме се дали да не им предложим да говорим с музикантите да се обърнат към тях, за да им е по-удобно. През цялото време седяха намръщени и предполагам, че са си тръгнали недоволни. Таква хора не могат да си тръгнат по друг начин. Да са живи и здрави, не знам защо изобщо им се ядосвам.
Усмихнах се на охраната пред гримьорните и казах "Аз съм от Бг Радио, чакат ме вътре". Какво ще му обяснявам, че просто искам да си кажа две думи с нея, преди да излезе да пее. Изстрелях "Ти знаеш ли колко е пълно? Отвън на входа има опашка" Тя сякаш се изненада. Много е мило, че не осъзнава колко много я харесват хората. За нея имам надежда, че няма да стане "мишенце", когато го осъзнае.
Рут е прекрасна. Беше откраднала роклята на Алиса и се опитваше да изглежда в страната на чудесата, но истината е, че татуировката на ръката й, не й позволява да бъде приказната героиня от детските книжки. Точно този контраст правеше визията й интересна. Но ние си я харесваме и по кецове. За тази вълшебна музика няма никакво значение каква ти е прическата. Всички, които бяха дошли снощи, искаха само да слушат.
Един фотограф с бяла шапка ме наснима, докато си поръчвах Мохито, стъпила на високия стол на бара. Борбата за вниманието на барманите беше почти екзистенциална. Моля, ако има нагъзени мои снимки да ги предаде сега или да замълчи завинаги. Благодаря.
Нуфри ми махна главата! Съвместната му песен с Рут подлуди публиката. Започнаха да подскачат все едно Mr.DJ е пуснал "Jump around" в средата на 90-те. Споделих на приятелка до мен, че парчето е велико и никой няма да го върти. Така става тук. Хубавото е, че музиката на Рут не е за тук. И тези хора, които снощи бяха в Sofia Live Club също не са за тук. Дори барманите са по-скоро за Испания, където ти правят коктейлите маняна. Е, може би само онази недоволна двойка си е намерила мястото.
Чакаме албума.

2 коментара:

  1. А колко щеше да е хубаво всички да бяхме "за тук"!

    ОтговорИзтриване
  2. РУТ е за тук, точно тук и е мястото и времето, за да може най-сетне да се осъзнаят и публика и творци, че тук може да съществува музика.Малкото ценители винаги ще намерят как да ги гледат и да ги слушат , та макар и в компанията на други навъсени "ТОП мениджмънт" двойки и "мишенца....
    Благодаря Гери.

    ОтговорИзтриване