събота, 25 юли 2009 г.

Жената – Версия 2.0



„Винаги оставям мъжете да се заблудят. Те очевидно се влюбват в личност, различна от това, което всъщност съм.” Мерилин Монро

Жената е интересен хищник. Тя ловува, но плячката се чувства победител щом попадне в лапите й. Това е тайната й. Тя не е зла или задължително подмолна. Тя е просто такава, каквато е. Противоречива и често неразбрана. Иска повече, отколкото може да получи, но много добре разбира това. То е част от играта. Как иначе ще знае колко е готов да й даде един мъж? Тя опитва. Разочарова се, учи се от опита си и следващият път е много по-умела. Както в ловът си, така и в леглото. Веднъж схаванала тънкостите, за нея става невъзможно да се върне назад.

За да напиша тази статия реших да се поровя по-надълбоко в интернет и неговото познание за женската психика. Колкото повече четях, толкова повече се удивявах колко много мъже се чувстват потиснати и дори гневни на Жената. Попаднах на няколко блога, в които се дават съвети как да задържиш жената до себе си, ако тя е красива, обича те и те гледа в очите с онази топлота, която те кара да губиш контрол. Най-преобладаващият отговор беше „Отнасяй се с нея като с грозна жена, която не те заслужава и тя ще е твоя завинаги.” Тръпки да те побият! Нима това е гениалният извод, с който еволюцията е дарила мъжа? Или проблемът е някъде в нас и нашата бързоразвиваща се самостоятелност, с която отблъскваме отсрещния пол и го потикваме към агресия? А може би на мъжете не им харесва да сме едновременно красиви, умни и успели. Вероятно смятат тази 3 в 1 комбинация за опасна за техния пол. Според мен всичко се дължи на красотата. Ако Тя е умна и успяла й е много по-трудно да си намери мъж, отколкото ако е само красива. Докато при мъжете красотата е субективно понятие. Там говорим за „мъжественост” и „излъчване”, които привличат жените и рядко за мъжка „красота”. Затова на тях им е позволено да не бъдат красиви стига да имат поне едно от другите две качества. Просто красивите мъже предизвикват недоверие в съвременната жена, която си задава въпроса „Добре, ти си готин, обаче кой ще плати сметката и кой кого ще утешава, ако положението стане напечено?” Няма нищо по-отблъскващо от мъж, който ти трябва да успокоиш, че са ти вдигнали колата, с която си го закарала до любимия му ресторант, в който си платила сметката. В природата има баланс, който трябва да се прилага и подържа дори от съвременните версии на половете. Всеки ден човек променя понятията, които го определят като човек. Същото важи и за съвременната жена.

Да бъдеш жена в днешният свят е по-скоро предизвикателство. През последните две десетилетия жената възприе много от чертите, които преди се смятаха за типично мъжки. Вече не изглежда странно, ако Тя си пада по бокс и го тренира за удоволствие или ако печели повече от гаджето си. Тя работи на две места, спортува, има собствено жилище и автомобил, планира екскурзии до далечни места като Тайланд, но й е трудно да намери мъж, който да е в синхрон с нейния начин на живот. Естествено, че ще е трудно! В последно време си мисля, че жените спряхме да се състезаваме с мъжете, но пък те започнаха да се състезават с нас. Времето е такова, виновни няма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар